Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ, ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ''ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΙ'' ΦΟΙΤΗΤΕΣ


τι θα πάρετε;

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, στις φοιτητικές εκλογές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΙ του Πειραιά, έγινε της κολομπίνας το κάγκελο.
Ο γυναικείος ρόλος που έγραψε ιστορία στις παλιές Ιταλικές κωμωδίες (Commedia dell'arte) μοιάζει να ξεμυάλισε τους ''ανθισμένους'' μπλε νικητές και όλοι μαζί βάλθηκαν να παραστήσουν τους αχαλίνωτους Αρλεκίνους που διεκδικούν ένα της κομμάτι...

Απο το video που βγήκε στη δημοσιότητα οι σύγχρονοι γόηδες, μέλη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα χείλη και τα σεξιστικά συνθήματα.
Η ατιμασμένη πλαστική κούκλα, που ναι μεν φτιάχτηκε για να τη βατέψουν αλλά αυτοί την εξανάγκασαν να χαρεί τη νίκη ενός κόμματος, που ίσως απέχει απο τις δικές της πολιτικές πεποιθήσεις,  αποτίει φόρο τιμής στη λαϊκή Ιταλική αυτοσχεδιαστική κωμωδία.
Την ίδια στιγμή 8 πράσινα κοτόπουλα αντί να βοσκάνε στους αγρούς ή να σιγοψήνονται στο φούρνο με πατάτες, παριστάνουν τη νεκρή φύση πίσω απο την πλάτη των νικητών. 
Η έρρυθμη γιορτή δεν καταλήγει κάπου αλλά αποδεικνύει οτι τα πολιτικά κόμματα και οι παρατάξεις γεννιούνται, μεγαλώνουν και θεριεύουν, χρόνια τώρα, στο ίδιο και απαράλλαχτο φαιδρό πλαίσιο.

Και στο μυαλό μου έρχεται το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της αντιπολίτευσης που περιγράφει την πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
''Αντώνη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη'' είπε ο πρώτος. 
Ο δεύτερος δεν έκανε καμία νύξη για "συναίνεση" ή "εθνική συνεννόηση"  καθώς ήταν απασχολημένος με το να ''χαζεύει'' τα κρεμασμένα πράσινα κοτόπουλα και την πλαστική χαροκαμμένη κούκλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου