Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ


‘’Παντού υπάρχει κρίση. Στο Λονδίνο το αντιμετωπίζουν αλλιώς. Δεν το συζητάνε κάνουν πράξεις, ψάχνουν λύσεις’’ .

Γαμπρός απο το Λονδίνο 

Αυτά τα λόγια άκουσα στη ρεσεψιόν ενός ιατρείου στο κέντρο της Αθήνας. Η γυναίκα έμοιαζε λίγο χαμένη στην ίδια της την πόλη. Είχε μόλις επιστρέψει από τη Βρετανική πρωτεύουσα και για να φτάσει στο ιατρείο πέρασε από άδεια ή κλειστά καταστήματα που έκαναν το δρόμο να μοιάζει ξένος. Όμορφα, σκέφτηκα, έχω μπροστά στα μάτια μου τη γνωστή αηδία ξένος στην ίδια μου την πόλη.

Κολωνάκι broken

Λίγο αργότερα, περπατώντας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ψιχάλιζε κιόλας, συνειδητοποιούσα,για μια ακόμη φορά, οτι έχουμε νεύρα, θυμό, απογοήτευση και ανασφάλεια.
Κάτι μας έχει μαγκώσει (η αδράνεια και η ανάμνηση της κάλπικης ευδαιμονίας του τότε;) και δεν πρόκειται να μας αφήσει αν δεν πάρουμε την απόφαση να κάνουμε κάτι. 
Ζούμε σε μια Αθήνα που λίγο μοιάζει με αυτό που είχαμε συνηθίσει.
Καταφέραμε όλοι μαζί να την μετατρέψουμε σε νευρική, δίχως προσανατολισμό, χαμόγελο και ρυθμό μεγαλοκοπέλα. Μια γυναίκα δίχως χυμούς...αφαιμαγμένη!
Στήσαμε ένα μεγάλο πανηγύρι με δάνεια, τζιπ, πολλά τετραγωνικά και βόλεμα!
Πήγε η βολή σύννεφο. Δε μάθαμε να αντιδράμε, να δουλεύουμε σκληρά και να δίνουμε μάχες. Πάντοτε κάποιος μας χρωστούσε και πάντοτε σε κάποιον κάναμε χάρη. Ήμασταν πολύ μάγκες και άνετοι μέχρι που τα σύννεφα, στα καλά καθούμενα, άρχισαν να μας επιστρέφουν τη ‘βολή’...
Πολλές βολές και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αλλά και τώρα αντί να πάρουμε τα πόδια μας το συζητάμε... το συζητάμε πολύ και δεν κάνουμε μια κίνηση μήπως από τη δανεική ζωή περάσουμε στην αληθινή.. Πιο μαζεμένη, πιο φτωχική αλλά ζωή!

Κατέρρευσε
Να παίρνεις ανάσα και να μη σου κόβεται στο παρά ένα. Να χαίρεσαι που ξημερώνει Ο Θεός τη μέρα! Να πάψουμε, επιτέλους, να βρίσκουμε δικαιολογίες για την αποτυχία και την ανοησία μας.
Ό,τι πάθαμε μόνοι μας το προκαλέσαμε και μόνοι μας μπορούμε να το αλλάξουμε.
Η απληστία, η μεγαλομανία και η λαιμαργία για τα πολλά δεν ωφέλησαν κανέναν σε βάθος χρόνου.
Δείτε και την Ευγενία που από καθημερινή και ωριαία θα γίνει ένθετη και 20λεπτη...
Όποιος δουλεύει, υπομένει και περιμένει κάποια στιγμή θα προκόψει και θα ανταμειφθεί ενώ ο άλλος, αυτός που βιάζεται, σκοντάφτει!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου