Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ MIKRO ''ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ..ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ''


Οι MIKRO είναι ηλεκτρικό, μουσικό ρεύμα, 14.000 watt! Τους ακούς και ...εγένετο φως!!!

κοίτα ψηλά

Ακούς τη μουσική τους και σου έρχονται θάλασσες , παρέες, αγκαλιές και γέλια...δυνατά!
Χορευτικά σε clubs, ντισκοτέκ και φεστιβάλ δίπλα σε ποταμούς με ορμητικά νερά.
Σκαρφαλώνεις σε πανύψηλα  βουνά που στην κορυφή τους σκάνε ήλιος, χιόνι και δυνατές καταιγίδες. Μέσα τους υπάρχει μια ζωή που η καρδιά της χτυπάει δυνατά και με ρυθμό που δε σταματάει ποτέ...
Mikro(life) everywhere!  
Η μουσική μπορεί να είναι μια μορφή αντίδρασης και η αφετηρία για μια μικρή ‘’επανάσταση’’;
Ναι, φυσικά και μπορεί. Η μουσική είναι μια ελεύθερη έκφραση που έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα και να αφυπνίζει τους ακροατές, εάν έχει τέτοιο σκοπό. Έτσι γίνεται μια επανάσταση και μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης αλλά και επιτυγχάνεται ώθηση σε δράση. Η μουσική με τους στίχους της είναι η απάντηση σε ότι προβληματίζει κάθε καλλιτέχνη και έτσι γίνεται αντίδραση, αντίλογος αλλά και αντίσταση στα τεκταινόμενα.

Οι καλλιτέχνες επηρεάζουν ή διαμορφώνουν την καθημερινότητα, τον τρόπο σκέψης και ζωής των ακροατών; Αν ναι με ποιο τρόπο;
Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο ένας ακροατής είναι παθιασμένος με τη μουσική και ορισμένους καλλιτέχνες, κατά πόσο ακούει σε μόνιμη βάση τα τραγούδια τους και γενικότερα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις ,τα videos, τα νέα τους. Η ζωή των ακροατών μπορεί να διαμορφωθεί μέσα από τις επιλογές για τη διασκέδαση τους, πηγαίνοντας στις συναυλίες τους, μιλώντας για αυτούς στις παρέες τους, παρακολουθώντας την εξέλιξη της μουσικής τους και κυρίως οι στίχοι τους επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν.

Ποια είδη μουσικής είναι τα αγαπημένα σας και ποια σας επηρεάζουν καλλιτεχνικά;
Κατά βάση ακούμε ηλεκτρονική μουσική και αυτά που μας επηρεάζουν περισσότερο είναι ο ήχος electro με στοιχεία pop 80ς. Είμαστε όμως επηρεασμένοι και από άλλα ρεύματα, όπως το new wave, punk, drum and bass,disco, lounge αλλά και από πιο ατμοσφαιρικά και Chillout ρεύματα. Παρακολουθούμε τη μουσική σήμερα, την εξέλιξη της τεχνολογίας, ακούμε φρέσκους ήχους και νέα συγκροτήματα που μας εμπνέουν μουσικά.

jelly tronik plasma
Η μουσική μπορεί, εν τέλει, να είναι δουλειά;
Σίγουρα ο καλλιτέχνης πρέπει να αμείβεται για τον κόπο του και δεν είναι κάτι εύκολο τις δύσκολες μέρες που ζούμε, με την κρίση των δισκογραφικών και τη γενικότερη οικονομική στενότητα. Όμως δε θα πρέπει να γίνει η μουσική μια βιομηχανία με μοναδικό σκοπό να βγάζει χρήματα με οποιοδήποτε κόστος. Εννοούμε ότι ο καλλιτέχνης οφείλει να υπηρετεί κάποιες αξίες για να μη γίνει η δουλειά του ένα εμπορικό αναλώσιμο προϊόν με ημερομηνία λήξης. Θέλει ψυχή, αγάπη, πάθος και όχι κυνήγι της επιτυχίας, με συμβιβασμούς που ρίχνουν το επίπεδο του. Όταν η μουσική έχει αγνές προθέσεις, είναι αξιόλογη έχοντας κάτι να πει και δε χάνει τον προσανατολισμό της, τότε είναι και αγαπητή από τον κόσμο που τη στηρίζει.  

Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή κατά τη διάρκεια της δουλειάς για ένα καινούργιο cd ή μια συναυλία;
Υπάρχουν πολλές αγαπημένες στιγμές κατά τη δημιουργία ενός τραγουδιού. Ξεκινάει από την έμπνευση, την ιδέα και το στήσιμο μετά, την ενορχήστρωση και την παραγωγή. Σίγουρα το καλύτερο μας είναι όταν μαζευόμαστε για την τελική ακρόαση, ένα βήμα πριν την κυκλοφορία. Όσον αφορά μια συναυλία, οι καλύτερες στιγμές είναι on stage. Η δική μας διάθεση, η επαφή με τον κόσμο, ο χορός, η επικοινωνία.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αναμνήσεις από τη μέχρι τώρα πορεία σας;
Δεν έχουμε κάποιο top σημαντικών αναμνήσεων, αλλά σίγουρα προέρχονται από τις ζωντανές εμφανίσεις μας. Κάθε εμπειρία και κάθε ταξίδι για live, έχει τη μοναδικότητα του και το θυμόμαστε εξίσου, είτε για την τοποθεσία, είτε για τη φιλοξενία των διοργανωτών, είτε για την αγάπη του κόσμου. Αυτό που μένει πιο πολύ στη μνήμη μας είναι τα συναισθήματα που γεννιούνται την ώρα που γίνεται αυτή η μαγική επαφή με το κοινό.

Τι σας ικανοποιεί στη δουλειά και τι σας αποθαρρύνει;
Μας ικανοποιεί όταν μετά από ώρες στο στούντιο έχουμε δημιουργήσει ένα τραγούδι ή ένα δίσκο που καταρχήν μας αρέσει και ακολουθεί και ένα θετικό feedback από τον κόσμο. Μας ικανοποιεί ένα πολύ ωραίο στημένο event, το να δίνουμε το κέφι μας και την ενέργεια μας στο κοινό μας και να παίρνουμε τα ανάλογα με τη συμμετοχή του. Μας ενδυναμώνουν μηνύματα που γράφουν ότι η μουσική μας τους συντρόφευσε σε όμορφες εμπειρίες στη ζωή τους και τους βοήθησε σε κάποια δύσκολη κατάσταση. Είναι πολύ όμορφο να το γνωρίζουμε γιατί αυτή είναι και η ουσιαστική ανταμοιβή μας. Μας αποθαρρύνει η απαξίωση, η ασυνεννοησία, η κακοπροαίρετη κριτική, όταν κάτι που έχουμε κάνει δε βρίσκει το στόχο του και η προσπάθεια μας πάει χαμένη. Μας ρίχνει η σημερινή κατάσταση με όλα της τα αδιέξοδα, η αποσύνθεση των πάντων στη χώρα μας, τα θαμμένα όνειρα, αν και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το σκοτάδι θα φτάσουμε γρήγορα στο φως και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί και νικητές.
danger zone

Τι σας εμπνέει και για ποιο λόγο γράφετε μουσική;
Η έμπνευση μας προέρχεται από όσα ζούμε και περιγράφουμε στους στίχους μας. Μπορεί όμως να μιλάμε και για φανταστικούς ιδεατούς κόσμους και πλανήτες, να χανόμαστε στ' αστέρια και στα φεγγάρια. Μας εμπνέουν πράγματα, καταστάσεις, η τέχνη, η φύση, η πόλη, η τεχνολογία, τα κοινωνικά προβλήματα και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Γράφουμε μουσική και στίχους για να εκφράσουμε τις εικόνες και τις σκέψεις που έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να τις μοιραστούμε με τον κόσμο, να τις μεταδώσουμε, να δώσουμε νόημα και χρώμα στη ζωή μας, να αφυπνίσουμε, να δώσουμε κίνητρα για δράση. Η μουσική είναι απελευθέρωση, χαρά, χορός, τραγούδι και για μας είναι το πάθος μας και η αγάπη μας! Θέλουμε έτσι να εκφράσουμε τη δική μας αλήθεια.

Υπάρχει αρχηγός ή αφεντικό στο συγκρότημα; Ποιος αποφασίζει;
Δεν υπάρχουν αρχηγίες και αυθεντίες. Είμαστε μια παρέα 4 ατόμων και η δουλειά μας είναι συλλογική στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάποια θέματα αλλά φροντίζουμε πάντα να βρίσκουμε τη χρυσή τομή που ικανοποιεί όλους μας.

magic bus
Η μουσική σας σε ποιους απευθύνεται; Οι ακροατές σας τι πιστεύετε ότι αγαπάνε και ξεχωρίζουν στη μουσική σας; Γιατί σας ακούνε; Δε πιστεύουμε ότι έχουμε κάποιο συγκεκριμένο target group. Η μουσική μας είναι ανοιχτή και διαθέσιμη για όλους. Σίγουρα απευθύνεται περισσότερο στους νέους, αλλά έχει απήχηση και σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς και σε μικρότερες. Πιστεύουμε ότι αυτό που αγαπάνε και ξεχωρίζουν σε μας είναι ο ηλεκτρονικός μας ήχος που τις περισσότερες φορές είναι χορευτικός, ξεσηκωτικός, αλλά ίσως και να τους έλκει η έκφραση μας μέσα από τον ελληνικό στίχο, με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν. Πολύ πιθανό να μας εμπιστεύονται γιατί δεν έχουμε ανέβει τη σκάλα της δημοσιότητας με υπερέκθεση στα MME, ούτε και τους έχουμε προδώσει στις επιλογές που κάνουμε, όσον αφορά την προβολή μας, την εικόνα μας και γενικότερα τη σταθερή μας πορεία στο χώρο. Πολλοί μας λένε ότι θα έπρεπε να κάνετε κάτι στο εξωτερικό, ότι ο ήχος σας και αυτό που κάνετε δεν είναι για την Ελλάδα. Οι περισσότεροι μας λένε συνεχίστε έτσι και συνεχίζουμε…

Ποιες είναι οι πιο περίεργες συνεργασίες που έχετε κάνει; δισκογραφικά ή σε κάποιο live;
Περίεργες όχι, ξεχωριστές ναι. Πρόκειται για όλες τις μουσικές επενδύσεις για τις ταινίες που κάναμε, δηλαδή το "E-mail", το "Μόλις χώρισα" αλλά και μουσική για θεατρικά έργα. Γενικώς είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία το soundtrack. Διαβάζεις το σενάριο και πάνω εκεί πρέπει να στήσεις τη μουσική και τους στίχους σου. Μετά παρακολουθείς τα γυρίσματα, βλέπεις με ποιο τρόπο δένει όλο αυτό που έχεις κάνει με τις σκηνές του έργου, κάτι πολύ μαγικό!

Σας αρέσει να πειράζετε ‘’μουσικά’’ παλιά τραγούδια; Γιατί;
Το έχουμε κάνει μέσα από τη συνεργασία μας με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, όπου παρουσιάσαμε σε lounge έκδοση γνωστά παλιά τραγούδια, όπως το "Πες μου μια λέξη", "Ιλισσός", "Χάλλυ Γκάλλυ" καθώς και ξένες επιτυχίες. Μας αρέσει γιατί έτσι δίνουμε μια νέα και ηλεκτρονική πνοή σε έναν παλιό αλλά διαχρονικό ήχο και τον παρουσιάζουμε με τέτοιο τρόπο, προσιτό στα αυτιά των νέων σήμερα, που πιθανόν να μην τον γνωρίζουν. Γενικότερα μας αρέσουν οι πειραματισμοί!

Πότε ήταν καλύτερα τα πράγματα γενικώς τώρα ή τότε;
Όσον αφορά την κατάσταση στη χώρα μας ήταν ωραία τότε, που υπήρχε ευμάρεια και ευημερία ή νομίζαμε ότι υπήρχε και ζούσαμε σ' ένα όμορφο ψέμα και σε μια φούσκα που τώρα έσκασε με μεγάλο κρότο!Το τώρα είναι πάντα καλύτερο από το χθες γιατί όταν κολλάς στο χθες σαμποτάρεις το παρόν και δεν το αφήνεις να εκδηλωθεί και να σου φανερώσει τα δώρα που κρύβει. Όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις σήμερα για μας και για όλο τον κόσμο, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να ελιχθούμε και να εξελιχθούμε.
music...breathless

Το παρελθόν διδάσκει ή εγκλωβίζει και βάζει φρένο στο μέλλον;
Πιστεύουμε ότι το παρελθόν διδάσκει και δε βάζει φρένο στο μέλλον, αρκεί να μπορείς να το ερμηνεύσεις σωστά και να κρατήσεις τα εφόδια που σου χάρισε. Περισσότερο χτίζει το μέλλον παρά το εγκλωβίζει. Όλα βασικά εξαρτώνται από το παρόν και τις επιλογές που κάνεις τώρα γιατί αυτές σε οδηγούν και σε μελλοντικά μονοπάτια.

Τι σας θυμίζει η μαύρη σοκολάτα;
Μας θυμίζει την "άσπρη σοκολάτα" από το πρώτο μας album "Το τέλος του κόσμου"!

Τι ετοιμάζετε;
Έχουμε σκοπό να ετοιμάσουμε τραγούδια, digital singles για να κυκλοφορήσουμε στο internet, όπως κάναμε πρόσφατα με το τραγούδι "Είμαστε όλοι μαζί", που έχουμε ανεβάσει στις σελίδες μας και μπορεί ο καθένας να το κατεβάσει ελεύθερα. Από κει και πέρα είμαστε έτοιμοι για live στην Ελλάδα και επίσης υπάρχουν προοπτικές συμμετοχής μας σε ηλεκτρονικά festivals της Ευρώπης. Για όλα τα νέα μας και τα επερχόμενα live επισκεφτείτε τις σελίδες μας στο internet.


Official site: http://www.mikro.gr


1 σχόλιο: